براى جلوگیرى از هول شدن، کم جرأتى، تپق زدن هنگام حرف زدن و دست و پاى خود را در مقابل جمع گم کردن، چه باید کرد
پیوند همیشگی پاسخ در این باره باید گفت این مسألهاى که شما مطرح کردید، گرچه آزاردهنده و گاهى اوقات مشکل آفرین است، اما قابل حل است و شما میتوانید به راحتى بر این مشکل غلبه پیدا کنید، منتها براى حل آن؛ اول باید عوامل آن را بشناسید بعد با پشتکار، جدیت و حوصله به تدریج آنها را برطرف کنید.
به نظر مىآید این مشکل ناشى از اضطراب اجتماعى است؛ یعنى، شما علیرغم این که توانایهایى دارید اما در اجتماع و در حضور دیگران جرأت ارائه آنها را ندارید و معمولاً به قول خودتان هول می شود.
براى روشنتر شدن مطلب کمى بیشتر در مورد اضطراب توضیح می دهیم.
اضطراب در واقع جزء ساختار شخصیت انسان است و اگر در حد اعتدال آمیز باشد نه تنها هیچ مشکلى براى انسان ایجاد نمىکند بلکه بسیارى از خطرات را نیز دفع مىکند و موجب انجام کارها در زمان خودش مىشود مثلاً این اضطراب است که باعث می شود ما براى درمان به پزشک مراجعه کنیم. این اضطراب است که باعث می شود راننده با دقت رانندگى کند یا کتابى را که ما از کتابخانه به امانت گرفتهایم به موقع آن را برگردانیم یا خودمان را براى امتحانى که در پیش داریم آماده کنیم. اگر اضطراب جزء ساختار شخصیت انسان نبود مشکلات جدى و خطرناکى، زندگى وى را تهدید می کرد پس اضطراب اعتدال آمیز موجب استمرار و دوام زندگى انسان می شود.
اما گاهى اوقات به هر دلیلى ممکن است سطح اضطراب افزایش پیدا کند و از حد اعتدال خارج شود. در این صورت نه تنها اضطراب مفید نیست بلکه موجب اختلال در عملکرد و فعالیتهاى انسان می شود. از جمله این اضطرابها که جنبه مرضى دارد، اضطراب اجتماعى است که نتیجه آن کمرویى است و موجب می شود انسان نتواند در حضور جمع و در برخورد با افراد جدید کار خودش را درست انجام دهد و یا ارتباط مناسب با دیگران برقرار کند.
منشأ این اضطراب عدم یادگیرى مهارتهاى اجتماعى است. یکى از جنبه ها و ابعاد وجودى انسان که باید از همان اوایل کودکى مورد توجه خانواده و مدرسه قرار گیرد تا رشد کند بعد اجتماعىاست و اگر این رشد خوب تحقق پیدا نکند در نوجوانى و جوانى فرد دچار اضطراب اجتماعى مىشود و با مشکلاتى مواجه مىگردد. گاهى اوقات اعضاء خانواده به دلایل گوناگونى از این امر غفلت می کنند یا این که کودک افراد تأثیرگذار را از دست می دهد یا به خاطر شلوغى خانواده بعضى از برنامه ریزى هاى تربیتى مورد کمتوجهى قرار مىگیرد، یا این که خود والدین نیز دچار این مشکل هستند و کمکم به فرزندان آنها نیز سرایت مى کند و آنها نیز دچار این مشکل مى شوند. ولى خوشبختانه انسان تا پایان عمر مى تواند در مؤلفه هاى شخصیتى خود تغییر ایجاد کند رفتار خود را اصلاح کند یا رفتارهاى مطلوبى را که یاد نگرفته است یاد بگیرید.
یکى از رفتارهایى که انسان باید یاد بگیرد، مهارتهاى ارتباطى است؛ یعنى، نحوه ارتباط مناسب با دیگران، صحبت کردن در جمع، توانایى در بیان خواستههاى خود. اگر به هر دلیلى این یادگیرى در زمان کودکى محقق نشد، در نوجوانى و جوانى و حتى بزرگسالى مى توان جبران کرد؛ یعنى، مثل رانندگى که اگر انسان در نوجوانى امکان یادگیرى آن برایش فراهم نبود در جوانى و بزرگسالى نیز مى توان یاد گرفت، بنابراین هیچ جاى نگرانى نیست.
براى یادگیرى روابط اجتماعى توجه و عمل به راهکارهاى زیر مناسب است:
1. اجتناب از زندگى فردى و حضور پیدا کردن در جمع.
2. پیشقدم شدن در سلام و احوالپرسى کردن.
3. به عهده گرفتن مسؤولیت در خانه، کلاس و محل کار و...
4. یادداشت کردن اصطلاحات متعارفى که در برخورد با دیگران باید به کار برد و تمرین کردن آن در روابط با دیگران.
5. اجتناب از منفى بافى و شکسته نفسى.
6. یادآورى کردن جنبه هاى مثبت و نقاط قوت خود (یعنى انسان به خودش تلقین کند که داراى توانایى هایى است. مثلاً همین که در دانشگاه قبول شده این جنبه مثبت و حاکى از توانمندى اوست).
7. شرکت در گردشهاى دسته جمعى و مسؤولیتى را در جمع به عهده گرفتن.
8. ایجاد ارتباط و دوستى با افراد خوش مشرب و با نشاط.
9. موارد فوق را خیلى باید تمرین کنید و خیلى زود و با عجله و شتابزده نخواهید به نتیجه برسد بلکه به تدریج و با حوصله کار را دنبال کنید حتماً موفق خواهید شد.
10. به خود تلقین کنید که مىتوانم فلان کار را انجام دهم و با تلقین به خود آرامش بدهید.
11. در همه کارها به خداوند قادر متعال و غنى مطلق توکل کنید زیرا از آثار روانى توکل ایجاد اعتماد و اطمینان به تکیهگاهى محکم در فراز و نشیبهاى زندگى، عزت نفس، خودپنداره مثبت و بالاخره افزایش اعتماد به نفس است.
چنانچه قرآن کریم مىفرماید: A}«مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»{A؛V}طلاق (65)، آیه 3.{V و A}«وَ تَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ کَفى بِاللَّهِ وَکِیلاً»{A؛V}احزاب (33)، آیه 3.{V.
نظرات شما عزیزان:
--ka--ka-- 
ساعت9:53---10 آذر 1392
واقعا محشره ولي خدا كنه كه كبي نباشه و خود شما خونده باشين
عبدالهادی روستایی 
ساعت15:21---9 آذر 1392
با سلام واحترام
مطلب بسیارپرمحتوا وآموزنده بود امیدوارم موفق باشید.
عبدالهادی روستایی 
ساعت15:20---9 آذر 1392
با سلام واحترام
مطلب بسیارپرمحتوا وآموزنده بود امیدوارم موفق باشید.
عبدالهادی روستایی 
ساعت15:18---9 آذر 1392
با سلام واحترام
مطلب بسیارپرمحتوا وآموزنده بود امیدوارم موفق باشید.
وحیدسلیمی مفرد 
ساعت1:56---9 آذر 1392
صحبت کردن و سخنرانی کردن نیاز به اعتماد به نفس بالاهم دارد
helali 
ساعت21:55---7 آذر 1392
باسلام خدمت نويسنده محترم . دستت درد نكند خيلي جالب بود . اميد موفقيت دارم .